Afroto

Ahmed Mohamed Abdelmageed, i njohur edhe si Afroto është një reper dhe kantautor 26 vjeçar nga Aleksandria. Ai e filloi karrierën e tij artistike duke bërë "beatbox", ndërsa dëgjonte një sërë reperësh që i dhanë zemër të fillonte edhe vetë të shkruante këngë. Pavarësisht se familja e tij e kundërshtoi rrugën që kishte zgjedhur, ai shkroi dhe regjistroi këngën e tij të parë, "Ahmed Ala Esm Geddi", e cila shënoi fillimin e ngritjes së Afrotos në këtë industri.