Sam Smith

I nderuar shumë herë me certifikatën "Platinum", si dhe me çmime GRAMMY®, "BRIT", "Golden Globe" dhe "Academy Award", artisti dhe kantautori Sam Smith është një nga muzikantët më të famshëm që ka shkelur skenën në historinë e afërt dhe zotëron një koleksion suksesesh të spikatura. Përgjatë karrierës së tij, Sam Smith mund të krenohet me një total shitjesh të barasvlefshme me 38 milionë kopje albumesh dhe 283 milionë kopje këngësh, si dhe 51 miliardë transmetime. Albumi i tyre debutues, "In the Lonely Hour", i vlerësuar me shumë certifikata "Platinum", u bë albumi debutues më i shitur i dekadës. Sam Smith mban dy rekorde botërore "Guinness" si artisti që ka qëndruar më shumë javë të njëpasnjëshme në dhjetëshen e parë të toplistës së albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar (për debutimin e tyre me "In the Lonely Hour" në vitin 2014) dhe si artisti me temën e parë muzikore të "James Bond" që doli në krye të toplistave në Mbretërinë e Bashkuar (për "Writing's on the Wall", fituese e çmimit "Oscar" dhe "Golden Globe").