YUNGBLUD

I lindur në Yorkshire, Dominic Harrison filloi të shkruante këngët e tij në moshën 10 vjeçare, i nxitur nga çlirimi emocional dhe shprehja e vetvetes që nuk e gjente askund tjetër. Që nga albumi EP debutues në vitin 2018, që mban emrin e tij, tekstet e 25 vjeçarit kanë gjetur gjithëpraninë në përthellimin në vete, duke trajtuar seksualitetin, gjininë, klasën, gentrifikimin dhe sëmundjen mendore me një sinqeritet bindës, me qëllim që të përmbledhin shpirtin e brezit të tij. Fansat e tij janë një ushtri e tërë dhe numri i madh i tyre e pasqyron këtë rezonancë: Harrison ka 7,2 milionë dëgjues në muaj në Spotify, 5 milionë ndjekës në TikTok dhe shikime totale në YouTube që kapin shifra qindra milionëshe.