Лого на Fanta

Производи

Fanta Orange

Fanta Orange

Хранливи факти
U: 100ml %*
Енергетска вредност 178kJ / 42kcal 5%
Масти 0g 0%
Од тоа заситени масни киселини 0g 0%
Јаглехидрати 10.2g 10%
Од тоа шеќери 10.2g 28%
Протеини 0g 0%
Сол 0g 0%

Fanta Shokata

Хранливи факти
U: 100ml %*
Енергетска вредност 185kJ / 43kcal 5%
Масти 0g 0%
Од тоа заситени масни киселини 0g 0%
Јаглехидрати 10.5g 10%
Од тоа шеќери 10.5g 29%
Протеини 0g 0%
Сол 0.05g 2%
Fanta Shokata

Бидете поинакви, уживајте во свежината на вкусовите на Фанта

Создадена на европско тло, во Германија, на почетокот на 40-тите години на минатиот век, Fantа многу брзо ја „разбуди” фантазијата на огромен број потрошувачи ширум Европа, Австралија и САД.

Особено е популарна меѓу тинејџерите бидејќи се поврзува со забава и со моментите поминати со блиските другари и пријатели. Оние кои ја пијат се разиграни, со слободен дух, спремни да ја покажат својата индивидуалност, со задоволство прифаќаат иновација и го живеат животот со полн здив. Кај нас ја има во два вкуса: вкус на портокал и на бозел.