Освежување без шеќер

Освежување без шеќер

Пробајте Zero - не се откажувајте од вкусот откажете се од шеќерот!

Invalid date. Please publish page or set Publication Date

Хм..за шеќерот навистина во последниве деценија- две слушаме и читаме многу. Како систем, Coca‑Cola се грижи да можете да уживате во вашиот омилен освежителен вкус, а притоа да внесувате помалку шеќер.

Сакате пијалак со помалку калории? Нема проблем.

Тимот на нутриционисти, научници и истражувачи на компанијата Coca‑Cola од 2005 напорно работи да ги рафинира оригиналните рецепти отстранувајќи го шеќерот но зачувувајќи го автентичниот вкус.

Пробајте Zero - не откажувајте се од вкусот, откажете се од шеќерот!

Така во 2012г. шеќерот во Sprite го редуциравме за 37% во споредба со претходниот рецепт за овој пијалак.

А реакциите на купувачите? Извонредни!

Вкусот е истиот освежителен и чист.

За само 2 години компанијата инвестираше над 15 милиони фунти во развој на нови рецепти на пијалаци без шеќер или со редуциран шеќер. Секако тука спаѓа и лансирањето на Coca‑Cola Zero со нова и подобрена формула без шеќер и вкус кој е толку блиску до Coca‑Cola Classic.

Намалувањето на содржината на шеќер никако не значи правење компромиси околу вкусот. Експериментиравме со многу различни засладувачи барајќи ја совршената формула на комплетен вкус со многу малку или без калории. Екстрактот од растението стевиа е најновата замена за шеќерот во нашите пијалаци.

Сакате пијалак со помалку калории? Нема проблем - Coca-Cola Zero sugar

Функционира подобро од билокога затоа што стевиата е вистинска здрава и природна алтернатива на белиот шеќер. Тајната на слаткиот вкус на стевиата се крие во сложената молекула наречена стевиол гликозид, која е составена од гликоза, софороза и стевиола. Токму оваа сложена молекула е причина за необичната сладост на стевиата.

Порцијата е важна.

Секогаш имате можност да изберете меѓу различните пакувања од вашиот омилен пијалак и да го испланирате дневниот внес за во него да се вклопи лименка Coca‑Cola или литарско пакување да поделите со момчето/девојката или најдобриот пријател. Умереноста е секогаш попаметен избор од комплетно откажување од задоволството.

Coca-Cola пијалаците

За да имате точни информации за она што го внесувате, нашите етикети и амбалажа се осмислени да ви даваат прецизни информации според кои можете да го планирате внесот и да го прилагодите на физичката активност со која се занимавате.

За крај, да, одлично е што внимавате на внесот на шеќер, а ние се погриживме тоа да не биде пречка да уживате во врвниот освежителен Coca‑Cola вкус.