Добредојдовте во Политиката на приватност на потрошувачите на Coca‑Cola (Политика на приватност).

Компанијата The Coca‑Cola Company и нејзините подружници (заедно, Coca‑Cola или ние) сериозно го сфаќаат вашето право на приватност. Цениме што ни ги доверувате вашите лични податоци и почитувањето на вашата приватност е суштината на нашите интеракции со вас.

Ракувањето со личните податоци на Coca‑Cola се раководи од овие принципи:

 • Транспарентност
 • Почитување
 • Доверба
 • Праведност

Датум на стапување во сила: август 17, 2023 

Оваа Политика на приватност ги опишува личните податоци што Coca‑Cola ги собира од или за корисниците на веб-страниците, мобилните апликации (апликации), виџетите и другите онлајн и офлајн услуги со кои управува Coca‑Cola (заедно, Услуги) и како ги користиме и заштитуваме тие лични податоци. Оваа Политика на приватност исто така објаснува како корисниците можат да направат избор за нивните лични податоци.

Кога велиме лични податоци во оваа Политика на приватност, мислиме на податоци што идентификуваат или можат да се користат за идентификување на поединец. Ова значи дека личните податоци вклучуваат директни идентификатори (како име) и индиректни идентификатори (како што се ид. на компјутер или мобилен уред и IP-адреса). Кога велиме вас или корисник, мислиме на некој што користи која било од Услугите. Кога велиме контролор, мислиме на лицето или субјектот што одредува кои лични податоци се собираат од или за вас и како тие лични податоци се користат и како се заштитени.

Начинот на кој ги собираме, користиме и заштитуваме вашите лични податоци е предмет на законите на местата каде што работиме. Ова значи дека може да имаме различни практики на различни места. За повеќе информации, погледнете ги Правата и изборите за приватност, кој вклучува дополнителни описи на вашите права и нашите обврски во одредени клучни законодавства и со кого да контактирате.

АКО ИМАТЕ ПРАШАЊА ЗА КАКО COCA-COLA ГИ ОБРАБОТУВА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ, КОНТАКТИРАЈТЕ СО НАС НА PRIVACY@COCA-COLA.COM.

ШТО СОДРЖИ ОВАА ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ?

Оваа Политика на приватност е поделена на следниве делови:

1. КОГА ВАЖИ ОВАА ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ? 

Оваа Политика на приватност е објавена и стапува на сила за новите корисници на август 17, 2023.

Претходните верзии на политиките за приватност на Coca‑Cola важат до август 27, 2023 и се достапни на барање упатено до Privacy@coca-cola.com.

2. КАДЕ ВАЖИ ОВАА ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ? 

Политиката на приватност се однесува на личните податоци собрани од корисниците на Услугите во кои Политиката на приватност е објавена или со кои е поврзана кога Политиката на приватност е конкретно наведена во Услугите или кога Coca‑Cola бара од вас да ја потврдите. Оваа Политика на приватност ги опфаќа и личните податоци што ги собираме од потрошувачите кои контактираат со нас преку е-пошта, телефон и офлајн, како на пример за време на настан во живо.

Оваа Политика на приватност, исто така, може да се однесува на личните податоци што ни ги даваат потрошувачите кои нè следат преку социјалните медиуми. Контактирајте со нас на Privacy@coca-cola.com ако имате прашања за тоа дали оваа Политика на приватност се однесува на конкретни лични податоци поврзани со социјалните медиуми.

Оваа Политика на приватност не се однесува на веб-страници и други онлајн услуги управувани од други организации. Тие други веб-страници и услуги ги следат нивните сопствени политики на приватност, а не оваа Политика на приватност. Погрижете се да ги проверите тие политики за приватност за да дознаете како се постапува со вашите информации.

3. КОИ ВИДОВИ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ГИ СОБИРА COCA-COLA И ЗОШТО? 

a. Информации што избирате да ни ги дадете

Ги собираме личните податоци што ќе изберете да ги споделите со нас.

Личните податоци што ќе изберете да ни ги дадете вообичаено ги вклучуваат следниве типови на лични податоци. Прегледајте подолу за да дознаете повеќе за категориите лични податоци што ги собира Coca‑Cola и зошто се собираат:

Информации за контакт и за сметката

Coca‑Cola го бара вашето име и презиме, адресата на е-пошта или бројот на мобилниот телефон и датумот на раѓање за да креира сметка на Услугите. Може да собереме и корисничко име и лозинка, возраст, поштенска адреса, идентификатор издаден од владата и слични информации за контакт.

 • За одржување на вашата онлајн сметка, ако изберете да ja креирате
 • За да го потврдиме идентитетот и подобноста за одредени Услуги
 • За да го персонализираме вашето искуство на Услугите
 • За да понудиме пристап до ексклузивна содржина, попусти и други можности
 • За да спроведеме наградна игра, натпревар или друга промоција или програма за лојалност
 • За да комплетираме купување и да испорачаме производи
 • За да испратиме информации што мислиме дека ќе ве интересираат, а кои понекогаш се персонализирани врз основа на информациите поврзани со вашата сметка
 • За да побараме повратни информации, како на пример преку анкета за нов производ
 • За да одговориме на вашите прашања и да обезбедиме услуги за клиентите
 • За истражување и иновации
 • Кога присуствувате на настан во живо, како што се настани спонзорирани или организирани од Coca‑Cola или пробување производи

Содржина генерирана од корисник (СГК)

Coca‑Cola ги собира објавите, коментарите, мислењата, гласовните снимки, фотографиите и видеата што ќе одберете да ги испратите преку Услугите

 • За следење на онлајн заедниците
 • За да ги снимиме и да дејствуваме според вашите коментари и мислења, како што се анкети, прашања за услуги на клиентите и други полиња за текст во слободна форма
 • Да го спроведеме вашето учество во промоции кои вклучуваат поднесување на СГК
 • Да собираме фотографии од корисници во врска со учество во специфични промоции или други Услуги

Информации поврзани со сметка на платформа за социјални медиуми

Кога се поврзувате или најавувате на Услугите преку вашата сметка на социјалните медиуми, како што се Meta и Twitter, ги собираме личните податоци дозволени од платформата за социјални медиуми и дозволите за вашата сметка, како што се профилна фотографија, е-пошта, допаѓања и интереси и пријатели, следбеници или слични листи.

 • За да го персонализираме вашето искуство на Услугите
 • За да одговориме на вашите коментари и прашања објавени на платформа за социјални медиуми и да ги анализираме комуникациите (како твитови или објави) со или за Coca‑Cola за подобро да разбереме како потрошувачите гледаат на Coca‑Cola

(Ако подоцна одлучите дека не сакате да ни давате информации од вашата сметка на социјалните медиуми, тогаш прилагодете ги поставките за приватност во вашата сметка на социјалните медиуми.)

Податоци за локација

Прецизна геолокација (GPS) кога е дозволено преку оперативниот систем на мобилниот уред

Приближна локација од IP-адреса или поврзувања преку WiFi и Bluetooth, или безжична мрежна услуга, која автоматски ја собираме кога ги користите Услугите

 • За да го персонализираме вашето искуство на Услугите
 • За да ве известиме кога производите, промоциите или настаните се достапни во ваша близина или да им дозволиме на другите корисници да ја видат вашата локација кога ќе изберете да го дозволите тоа
 • За да испратиме географски релевантни реклами

Други Лични податоци споделени преку Услугите

 • За да водиме онлајн заедници
 • За да управуваме со промоции и други функции на Услугите што ви дозволуваат да ги споделувате вашите лични податоци
 • За да собираме фотографии од корисници во врска со учество во специфични промоции или други Услуги, како што се паметните ладилници на Coca‑Cola

b. Информации за користењето на нашите Апликации

Кога преземате и инсталирате една од нашите Апликации, информациите што ги собираме зависат од оперативниот систем и дозволите на вашиот мобилен уред. Нашите Апликации мора да користат одредени функции и податоци од вашиот мобилен уред за да функционираат. На пример, ако сакате беспрекорно онлајн искуство или со апликација, мора да собираме и поврзуваме информации од вашиот веб-прелистувач.

За да дознаете повеќе за конкретните информации што се собираат од апликацијата, проверете ги поставките на вашиот уред или прегледајте ги информациите за дозволите достапни на одредената платформа (на пр. Google Play и App Store) од која сте ја преземале апликацијата. Одредени апликации исто така ви дозволуваат да го проверите или промените статусот за одредено собирање податоци во поставките на апликацијата. Ако ги промените поставките, одредени функции на апликацијата може да не функционираат правилно.

За да го запрете собирањето на сите информации преку апликација, деинсталирајте ја апликацијата.

c. Информациите автоматски се собираат за време на користењето на Услугите

Ние автоматски собираме одредени информации од и за користењето на Услугите од компјутерите и мобилните уреди на корисниците. Некои автоматски собрани податоци се лични податоци според одредени закони. Овие информации автоматски се собираат со помош на колачиња, пиксели, веб-означувачи и слична технологија за собирање податоци (заедно, технологија за собирање податоци).

Информациите што автоматски ги собираме вклучуваат:

 • информации за вашиот компјутер или мобилен уред, како што се тип на уред и идентификациски број, тип на прелистувач, давател на интернет услуги, мобилна мрежа и оперативен систем
 • IP-адреса и широка географска локација (нпр. локација на ниво на земја или град)
 • како компјутерот или мобилниот уред комуницира со Услугите, вклучувајќи го датумот и времето на пристап до Услугите, барањата и резултатите од пребарувањето, кликовите и движењата на глувчето, одредени веб-страници до кои се пристапува, линковите на кои сте кликнале и видеата што сте ги гледале
 • мерење на сообраќајот и користењето
 • податоци за страниците или услугите на трети лица до кои се пристапува пред интеракција со Услугите, што се користи за да се направи рекламирањето порелевантно за корисниците
 • интеракции со нашите маркетиншки комуникации, како на пример дали и кога е отворена е-пошта на Coca‑Cola

d. Информации собрани од трети лица

Од време на време, добиваме лични податоци од трети лица кои ги користиме за да дознаеме повеќе за нашите корисници, да го персонализираме корисничкото искуство и поефикасно да ги промовираме и подобриме Услугите.

Видовите лични податоци што ги добиваме од трети лица се:

 • Лични податоци поврзани со купувањата. Купувањата со платежни картички се обработуваат од трети лица обработувачи на плаќања. Coca‑Cola нема пристап до целосни броеви на банкарски сметки, броеви на кредитни картички или броеви на дебитни картички
 • Лични податоци кои се комерцијално достапни од давателите на маркетиншки услуги или собрани од маркетиншки партнери преку кампањи и настани, кои се користат за да помогнат во идентификувањето на поединци кои можеби се заинтересирани да дознаат повеќе за Coca‑Cola и да ги дополнат личните податоци што веќе ги имаме
 • Лични податоци што ги добиваме од трети лица рекламни партнери кои ни помагаат да обезбедиме порелевантно рекламирање
 • Лични податоци споделени со Coca‑Cola од страна на партнерите за флаширање
 • Лични податоци од јавно достапни извори
 • Лични податоци од органите за спроведување на законот и други владини органи (но само во ретки случаи)

Може да комбинираме информации што ги има Coca‑Cola за вас или да комбинираме податоци од извори на податоци од трети лица. Бараме секое трето-лице обезбедувач на податоци да потврди дека неговото споделување лични податоци со Coca‑Cola е транспарентно за потрошувачите и на друг начин законско.

e. Други информации собрани со ваша согласност

Може да побараме од вас согласност за собирање одредени видови лични податоци за да можете да учествувате во нови активности, да добивате ексклузивни содржини или да тестирате нови функции. Според некои закони на приватност, од Coca‑Cola се бара да добие согласност пред да собира и користи лични податоци. Погледнете го делот 9 за детали.

4. КАКО COCA-COLA ГИ КОРИСТИ ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ? 

Coca‑Cola користи лични податоци за да ги обезбеди и подобри Услугите, да управуваме со нашиот бизнис, да ги заштитиме корисниците и да ги спроведеме нашите законски права.

Ние користиме лични податоци за да ги обезбедиме, персонализираме и подобриме Услугите (во секој случај како што е дозволено со применливиот закон), вклучувајќи:

 • за креирање и ажурирање на сметките на корисниците и исполнување на барањата на корисниците
 • да ги централизираме личните податоци на потрошувачите во базата на податоци управувана од трето лице во наше име и да додадеме податоци собрани од трети лица
 • да испраќаме маркетиншки и немаркетиншки комуникации до корисниците
 • да се овозможи комуникација меѓу корисниците, како на пример онлајн заедница
 • за таргетирани реклами (исто така понекогаш се нарекуваат персонализирано рекламирање или рекламирање засновано на интерес) врз основа на податоци генерирани од активноста на интернет на корисникот, како што е посета на веб-страници што содржат реклами или колачиња на нашите рекламни партнери, од кои некои се засноваат на геолокација
 • да дознаеме повеќе за нашите корисници за да можеме да препорачаме содржина за која мислиме дека ќе ги интересира одредени корисници
 • за промоција и администрација на програмата за лојалност
 • како услуга за клиентите
 • да анализираме како корисниците комуницираат со Услугите и трендовите на активност за да можеме да развиваме нови функции и содржини што ги исполнуваат очекувањата на нашите потрошувачи
 • за подобрување на Услугите и искуството на корисниците со нив
 • за аналитика на податоци, истражување, развој на производи и машинско учење кои ни овозможуваат подобро да ги разбереме нашите потрошувачи и да понудиме иновации за нив
 • за следење и тестирање на Услугите, вклучително и за решавање проблеми во работењето
 • да креираме анонимизирани податоци, кои не се предмет на оваа Политика на приватност, кои се користат за подобрување на производите и услугите на Coca‑Cola и слични деловни цели и на друг начин како што е дозволено со договор и закон
 • за откривање и заштита од измама, злоупотреблива и неовластена употреба на Услугите
 • за управување со ризик и слични административни цели, како што се следење и спроведување на усогласеноста со договорите со корисниците и на друг начин усогласување со законите што се применливи за Coca‑Cola

5. ДАЛИ COCA-COLA КОРИСТИ КОЛАЧИЊА И ДРУГА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ПОДАТОЦИ?

Ние користиме колачиња и друга технологија за собирање податоци за да ве препознаеме вас и/или вашиот уред(-и) кога ги користите Услугите и за да собираме лични податоци за вас.

Некои веб-страници кои се дел од Услугите имаат специфични известувања за колачиња и друга технологија за собирање податоци што се однесуваат на одредени веб-страници и потрошувачи. Ако посетите веб-страница на Coca‑Cola со известување за колачиња, тогаш се применува известувањето за колачиња на таа веб-страница.

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се испраќаат или до нив се пристапува од вашиот веб-прелистувач или хард-диск на вашиот компјутер. Колачето обично го содржи името на доменот (интернет локацијата) од кој потекнува колачето, „животниот век“ на колачето (т.е. кога истекува) и случајно генериран единствен број или сличен идентификатор. Колачето, исто така, може да содржи информации за вашиот компјутер или уред, како што се поставките, историјата на прелистување и активностите спроведени додека ги користите Услугите.

Coca‑Cola користи и „пиксели“ (понекогаш наречени веб-означувачи). Пикселите се проѕирни слики кои можат да собираат информации за отворањето на е-пошта и користењето на веб-страниците низ веб-страниците и со текот на времето.

Колачињата што Coca‑Cola ги поставува во Услугите се нарекуваат колачиња од прво лице. Колачињата поставени во Услугите од кое било друго лице се нарекуваат колачиња од трети лица. Колачињата од трети лица овозможуваат функции или функционалности на трети лица на или преку Услугите, како што се аналитика и маркетиншка автоматизација. Ентитетите кои поставуваат колачиња од трети лица можат да го препознаат вашиот уред и кога го користите за пристап до Услугите и кога го користите за да посетите одредени други веб-страници. За да дознаете повеќе за колачињата генерално, посетете ја www.allaboutcookies.org

Некои веб-прелистувачи (вклучувајќи ги Safari, Internet Explorer, Firefox и Chrome) имаат вградено „Do Not Track“ (DNT) или слична функција што им сигнализира на веб-страниците дека корисникот не сака да се следи неговата или нејзината онлајн активност и однесување. Ако веб-страницата што реагира на одреден DNT-сигнал го прими DNT-сигналот, прелистувачот ја блокира таа веб-страница да собира одредени информации од кеш-меморијата на прелистувачот. Не сите прелистувачи нудат DNT-опција и DNT-сигналите сè уште не се униформни. Поради оваа причина, многу оператори на веб-страници, вклучително и Coca‑Cola, сè уште не реагираат на DNT-сигналите.

Зошто Coca‑Cola користи колачиња и друга технологија за собирање податоци?

Некои колачиња се потребни за да функционираат Услугите. Другите колачиња ни овозможуваат да ги следиме интересите на корисниците за насочено рекламирање и да го подобриме искуството на Услугите.

Видовите на колачиња кои се доставуваат преку Услугите и зошто се користат е наведено во понатамошниот текст:

 • Строго неопходните колачиња се потребни за Услугите да функционираат.
 • Колачињата за перформанси или аналитика собираат информации за тоа како се користат Услугите за да можеме да ги анализираме и подобриме Услугите. Колачињата за перформанси или аналитика вообичаено остануваат на вашиот компјутер откако ќе го затворите прелистувачот додека не ги избришете.
 • Рекламните колачињата се користат за да ги направат рекламните пораки порелевантни за вас со тоа што ни помагаат да прикажуваме реклами што се засноваат на вашите подразбрани интереси, да спречиме истата реклама да се појавува премногу често и да обезбедиме рекламите да се правилно прикажани за огласувачите.
 • Колачињата за социјални медиуми им овозможуваат на корисниците полесно да комуницираат со платформите на социјалните медиуми. Ние не ги контролираме колачињата за социјалните медиуми и тие не ни дозволуваат да добиеме пристап до вашите сметки на социјалните медиуми без ваша дозвола. Погледнете ја политиката на приватност на соодветната платформа за социјални медиуми за податоци за користените колачиња.

Технологијата за собирање податоци ѝ овозможува на Coca‑Cola да ги следи шемите на сообраќајот од една веб-страница на друга, да испорачува или да комуницира со колачиња, да разбере дали корисниците ги посетуваат Услугите откако ќе ја видат нашата онлајн реклама прикажана на веб-страницата од трето лице за да ги подобриме перформансите на Услугите и да го измериме успехот на нашите маркетиншки кампањи по е-пошта. Политиките за колачиња на Coca‑Cola (достапни во одредени законодавства) ја опишуваат употребата на Coca‑Cola на технологијата за собирање податоци.

Онаму каде што е дозволено со применливиот закон, Услугите користат Google Analytics за насочено рекламирање (што Google понекогаш го нарекува „ремаркетинг“). Google користи колачиња што Google ги препознава кога потрошувачите посетуваат различни веб-страници. Податоците собрани преку колачињата на Google ѝ помагаат на Coca‑Cola да анализира како се користат Услугите и, за некои Услуги и во некои законодавства, да ги персонализира маркетиншките комуникации и дигиталното рекламирање.

Услугите исто така вградуваат видеа од YouTube (компанија на Google) со ставање во кадар. Ова значи дека, откако ќе кликнете на копчето за пуштање на видео на YouTube преку Услугите, се воспоставува врска помеѓу Услугите и серверите на YouTube. Потоа, HTML-врската обезбедена од YouTube се вметнува во кодот на Услугите за да се создаде кадар за репродукција. Видеото зачувано на серверите на YouTube потоа се пушта во кадарот во Услугите. YouTube, исто така, добива информации што го информираат YouTube дека моментално ги користите Услугите: вашата IP-адреса, информациите за прелистувачот, оперативниот систем и поставките на уредот што го користите, URL-референцата на тековната веб-страница, претходно посетените веб-страници ако сте следеле линк и видеата што сте ги гледале. Ако сте најавени на вашата сметка на YouTube, информациите може да се поврзат со вашиот кориснички профил на YouTube. Можете да го спречите ова поврзување со одјавување од вашата сметка на YouTube пред да ги користите Услугите и со бришење на соодветните колачиња.

За повеќе податоци за тоа како Google ги собира, користи и споделува вашите податоци, посетете ја Политиката на приватност на Google.

За повеќе информации за тоа како Google користи колачиња во рекламирањето, посетете ја страницата за рекламирање на Google.

За да спречите Google Analytics да ги користи вашите податоци, можете да го инсталирате додатокот за прелистувач за откажување на Google.

За да ги откажете рекламите на Google кои се насочени кон вашите интереси, користете ги вашите поставки за реклами на Google.

Ако се наоѓате во ЕЕО, Швајцарија или Обединетото Кралство, особено имајте предвид дека доколку дозволите колачиња на Google во Центарот за преференци за приватност на Coca‑Cola, информациите генерирани од тие колачиња за користењето на Услугите се пренесуваат и се складираат од Google на сервери во Соединетите Американски Држави. Coca‑Cola користеше технолошки алатки, вклучувајќи ја алатката за анонимизација на IP на Google, за да го исклучи последниот дел од вашата IP-адреса пред податоците да бидат префрлени од Google во Соединетите Држави, како и алатките на Google за деактивирање на споделувањето податоци и сигналите на Google и корисничките поставки за ид. во Google Analytics за одредени законодавства. Google нема да поврзе IP-адреса со други податоци што ги поседува Google.

Во име на Coca‑Cola, Google ќе ги користи податоците опишани погоре за да состави извештаи кои ѝ помагаат на Coca‑Cola да работи и да ги обезбедува Услугите.

Вашите избори за колачиња

Имате право да одлучите дали да прифатите или одбиете колачиња. Можете да го поставите вашиот прелистувач да ги одбива сите колачиња или да покажува кога е поставено колаче. (Повеќето прелистувачи прифаќаат колачиња автоматски, но ви дозволуваат да ги оневозможите, сепак имајте предвид дека некои функции на Услугите може да не работат правилно без колачиња.)

Како што е наведено погоре, Google разви додаток за прелистувач за откажување доколку сакате да се откажете од колачињата што се користат за Google Analytics. Можете да го преземете и инсталирате додатокот за вашиот веб-прелистувач овде. Може да ја одбиете употребата на овие колачиња со избирање на соодветните поставки на вашиот прелистувач.

Одредени законодавства имаат и политики за колачиња кои се одвоени оваа Политика на приватност и ја дополнуваат, како и алатки за управување со колачиња. Погледнете во Дел 9 за детали.

6. КАКО COCA-COLA ГИ СПОДЕЛУВА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ? 

Coca‑Cola споделува лични податоци со луѓе и бизниси кои помагаат во управувањето со Услугите и во извршувањето на нашиот бизнис и кога тоа ни е законски дозволено или побарано. Ние, исто така, споделуваме лични податоци кога корисникот бара да ги споделиме. Бараме примателите на лични податоци од нас да се усогласат со оваа Политика на приватност, освен ако и додека корисниците не се информираат дека ќе се применува друга политика или известување на приватност.

Coca‑Cola споделува лични податоци со следниве категории на примачи:

 • Професионални советници, како што се адвокати, сметководители, осигурителни компании и експерти за безбедност на информации и форензика.
 • Маркетиншки продавачи кои помагаат во промовирањето на Услугите (како што е маркетинг преку е-пошта) и од време на време ги дополнуваат личните податоци што веќе ги имаме. На пример, Meta добива и користи одредени податоци поврзани со користењето на Услугите за да ни помогне да испорачаме персонализирано рекламирање на нејзината платформа и да ја процениме ефективноста на ова рекламирање
 • На давателите на услуги да им овозможиме да вршат услуги во наше име, вклучително и аналитика на податоци, безбедност на податоци, операции за е-трговија, анкети, истражувања, администрирање на промоции, понуди и програми за лојалност и на друг начин да ни помогнат во извршувањето на нашиот бизнис. Некои од овие даватели на услуги имаат глобални одговорности
 • Даватели на складирање во облак.
 • Потенцијални или актуелни преземачи или инвеститори и нивните професионални советници во врска со кое било вистинско или предложено спојување, преземање или инвестирање во или на целиот или кој било дел од нашиот бизнис. Ќе ги вложиме најголеми напори за да се осигуриме дека условите од оваа Политика на приватност важат за личните податоци по трансакцијата или дека корисниците добиваат однапред известување за промените во обработката на личните податоци.
 • Подружници на Coca‑Cola и партнери за флаширање.
 • Надлежните органи за спроведување на законот, владините регулатори и судовите кога веруваме дека обелоденувањето е неопходно (i) за усогласување со законот, (ii) за остварување, воспоставување или одбрана на законски права или (iii) за заштита на виталните интереси на корисниците, деловните партнери, давателите на услуги или други трети лица.
 • Други трети лица со ваша дозвола.

Ако споделуваме лични податоци, бараме примачите да ракуваат со личните податоци во согласност со оваа Политика на приватност и нашите барања за доверливост и безбедност.

7. КАКО COCA-COLA ГИ ЗАШТИТУВА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ? 

Coca‑Cola се грижи да ги осигури и заштити личните податоци што ни се доверени. Ние користиме различни мерки за да ни помогнат да ги заштитиме личните податоци од неовластен пристап и употреба.

Coca‑Cola користи технички, физички и административни заштитни мерки наменети за заштита на личните податоци што ги обработуваме. Нашите заштитни мерки се направени да обезбедат ниво на безбедност соодветно на ризикот од обработка на вашите лични податоци и вклучуваат (како што е применливо) мерки за да се обезбеди тековната доверливост, интегритетот, достапноста и еластичноста на системите за обработка и постапка за редовно тестирање, оценување и евалуација на ефективноста на техничките и организациските мерки за обезбедување на безбедноста на обработката на личните податоци. Сепак, Coca‑Cola не може целосно да ги елиминира безбедносните ризици поврзани со обработката на личните податоци.

Вие сте одговорни за одржување на безбедноста на акредитивите на вашата сметка. Coca‑Cola ќе го третира пристапот до Услугите преку акредитивите на вашата сметка онака како што сме овластени од вас.

Coca‑Cola може да ја суспендира вашата употреба на сите или дел од Услугите без известување доколку се сомневаме или откриеме какво било нарушување на безбедноста. Ако сметате дека информациите што сте ги дале на Coca‑Cola или вашата сметка повеќе не се безбедни, известете нè веднаш на Privacy@coca-cola.com.

Доколку дознаеме за прекршување што влијае на безбедноста на вашите лични податоци, ќе ви доставиме известување како што се бара со применливиот закон. Кога тоа го дозволуваат важечките закони, Coca‑Cola ќе ви го достави ова известување користејќи ја адресата на е-пошта поврзана со вашата сметка или друг дозволен метод поврзан со вашата сметка.

НЕОВЛАСТЕН ПРИСТАП ДО ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ И УСЛУГИТЕ - ВКЛУЧУВАЈЌИ И ЕКСТРАКЦИЈА НА ПОДАТОЦИ (АНГ. SCRAPING) - Е ЗАБРАНЕТ И МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО КРИВИЧНО ГОНЕЊЕ.

8. КОЛКУ ДОЛГО COCA-COLA ГИ ЗАДРЖУВА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ? 

Ги задржуваме личните податоци за корисникот онолку долго колку што е активна сметката на корисникот и на друг начин додека е потребно за целите опишани погоре. Исто така, ги задржуваме личните податоци онолку долго колку што е потребно за да се усогласиме со законските обврски, да решаваме спорови и да ги спроведуваме нашите договори.

Имаме намера да ги одржуваме вашите лични податоци точни и ажурирани. Ние ги задржуваме личните податоци со кои ракуваме, предмет на оваа Политика на приватност, во согласност со нашата политика за задржување податоци. Кога го одредуваме периодот на задржување, земаме предвид различни критериуми, како што се видот на производите и услугите што ги барате или ви ги даваме, природата и должината на нашиот однос со вас и задолжителните периоди на задржување според применливиот закон. На крајот на релевантниот период на задржување, ние или ги бришеме или анонимизираме личните податоци или, ако не можеме да ги избришеме или анонимизираме личните податоци, тогаш ги издвојуваме и безбедно ги складираме личните податоци додека не биде можно бришење или анонимизација.

Откако ќе ги анонимизираме личните податоци, тие веќе не се лични податоци. Ние користиме анонимни податоци кои подлежат на применливите закони и договори.

9. КОИ ИЗБОРИ СЕ ДОСТАПНИ ЗА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ? 

Можете да направите избор за тоа како Coca‑Cola ракува со вашите лични податоци. Можете да ги остварите вашите права за приватност со контактирање на Coca‑Cola како што е опишано во овој Дел 9 или користејќи различни алатки што Coca‑Cola ги става на располагање. Во некои случаи, вашата способност за пристап или контрола на вашите лични податоци е ограничена со применливиот закон.

Преференци за мобилен уред

Мобилните оперативни системи и платформите за апликации (нпр. Google Play, App Store) имаат поставки за дозволи за одредени типови податоци и известувања за мобилни уреди, како што се пристап до контакти, услуги за геолокација и известувања на апликациите. Можете да ги користите поставките на вашиот мобилен уред за да се согласите со или да одбиете одредено собирање информации и/или известувања на апликациите. Одредени апликации, исто така, може да имаат поставки што ви дозволуваат да ги менувате дозволите и известувањата на апликациите. За некои апликации, менувањето на поставките може да предизвика одредени аспекти на апликацијата да не функционираат правилно.

Можете да го запрете целосно собирањето информации од апликација со деинсталирање на апликацијата. Ако ја деинсталирате апликацијата, размислете и за проверка на поставките на вашиот оперативен систем за да потврдите дека уникатниот идентификатор и другата активност поврзана со вашата употреба на апликацијата се избришани од вашиот мобилен уред.

Откажување регистрација за е-пошта и текстуални пораки на Coca‑Cola

За да престанете да добивате промотивна е-пошта од Coca‑Cola, кликнете на врската „Откажи регистрација“ на дното на е-поштата. Откако ќе се откажете, сè уште може да ви испраќаме непромотивни комуникации, како што се сметки за купувања или административни информации за вашата сметка.

Поставките за вашата сметка, исто така, можат да ви овозможат да ги промените вашите поставки за известувања, како што се известувања од апликација.

За да престанете да добивате промотивни текстуални пораки (SMS или MMS), испратете текстуална порака до Coca‑Cola, означувајќи дека сакате да престанете да добивате промотивни текстуални пораки од нас. Дополнително, можете да нè известите како што е наведено подолу во делот „Контактирање со нас“. Ве молиме наведете кои типови на комуникации повеќе не сакате да ги добивате и соодветниот телефонски број, адреса и/или адреса на е-пошта. Ако се откажете од примање пораки поврзани со маркетинг од нас, сепак може да ви испраќаме важни административни пораки, како што се е-пошта за вашите сметки или купувања

ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА ПРАВАТА НА ПРИВАТНОСТ И ИЗБОРИТЕ ЗА ОДРЕДЕНИ ЗАКОНОДАВСТВА СЕ ДАДЕНИ НА КРАЈОТ ОД ОВАА ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ. ВЕ ОХРАБРУВАМЕ ДА ГИ ПРЕГЛЕДАТЕ РЕЛЕВАНТНИТЕ ДЕЛОВИ.

АКО СЕ НАОЃАТЕ ВО ЗАКОНОДАВСТВО СО ЗАКОНИ НА ПРИВАТНОСТ КОИ ВИ НУДАТ ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ ШТО НЕ СЕ ОПИШАНИ ВО ОВАА ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ, КОНТАКТИРАЈТЕ СО НАС НА PRIVACY@COCA-COLA.COM. Ние ги почитуваме вашите права за приватност и ќе се потрудиме да ги исполниме вашите барања.

10. КАКО COCA-COLA ЈА ЗАШТИТУВА ПРИВАТНОСТА НА ДЕЦАТА? 

Некои од Услугите имаат ограничувања за возраста, што значи дека можеме да поставуваме прашања за да ја потврдиме вашата возраст пред да ви дозволиме да ги користите тие Услуги.

Во согласност со нашата Политика за одговорен маркетинг, Coca‑Cola не насочува маркетинг за нашите производи кон деца под 13-годишна возраст. Исто така, ние не собираме лични податоци на интернет од деца, освен ако тоа не е дозволено со применливиот закон. Ако станете свесни дека детето ни дало лични податоци без родителска согласност или различни од она што е дозволено со применливиот закон, контактирајте со нашата Канцеларија на приватност на privacy@coca-cola.com. Откако ќе станеме свесни, ќе преземеме чекори за отстранување на личните податоци на детето како што се бара со применливиот закон.

11. ДАЛИ COCA-COLA ПРЕНЕСУВА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ВО ДРУГИ ЗЕМЈИ? 

Coca‑Cola може да пренесува лични податоци преку границите на кое било од местата каде што ние и нашите добавувачи и партнери работиме. Овие други места може да имаат закони за заштита на податоци кои се различни (и, во некои случаи, помалку заштитнички) од законите во местото во коешто живеете.

Доколку вашите лични податоци се пренесуваат преку границите од нас или во наше име, користиме соодветни заштитни мерки за да ги заштитиме вашите лични податоци во согласност со оваа Политика на приватност и применливиот закон. Овие заштитни мерки вклучуваат согласување со стандардни договорни клаузули или модели на договори за пренос на лични податоци меѓу подружниците на Coca‑Cola и меѓу нашите добавувачи и партнери. Кога се воспоставени, овие договори бараат од нашите подружници, добавувачи и партнери да ги заштитат личните податоци во согласност со применливите закони на приватност.

За да побарате информации за нашите стандардни договорни клаузули или други заштитни мерки за прекуграничен пренос на лични податоци, контактирајте со нашата Канцеларија на приватност на privacy@coca-cola.com.

12. КОГА СЕ МЕНУВА ОВАА ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ? 

Можеме да ја ажурираме оваа Политика на приватност од време на време како одговор на променливите законски, технички или деловни случувања. Најактуелната верзија секогаш е достапна преку Услугите.

Кога ќе ја ажурираме оваа Политика на приватност, ќе ја објавиме ажурираната верзија и ќе го промениме датумот на стапување во сила погоре. Исто така, ќе преземеме соодветни мерки за да ве информираме однапред за значајните промени за кои веруваме дека влијаат на вашите права на приватност, така што ќе имате можност да ја прегледате ревидираната Политика на приватност пред да стапи на сила. Ако вашата согласност е потребна со применливите закони на приватност, ќе ја добиеме вашата согласност за промените пред да се примени на вас ревидираната Политика на приватност. Ве молиме редовно проверувајте ја оваа Политика на приватност за да се осигурите дека сте запознаени со ажурираната верзија.

13. ПРАВА И ИЗБОРИ ЗА ПРИВАТНОСТ ЗА ОДРЕДЕНИ ЗАКОНОДАВСТВА 

Жители на Јужна Африка. Личните податоци што се собрани од вас се потребни за да имате пристап до Услугите. Недавањето на овие лични податоци може да ве спречи да пристапите или да користите некоја или сите Услуги. Според Законот за заштита на лични податоци 4 од 2013 година (POPIA), личните податоци на правните лица исто така се заштитени; затоа, во случај да се пристапува до апликации или веб-страници во име на правно лице, личните податоци на таквото правно лице треба да бидат заштитени.

Директен маркетинг: Целата електронска директна маркетиншка комуникација ќе ви биде испратена (додека не ја откажете регистрацијата) кога:

 • се согласувате да добивате директна маркетиншка комуникација во согласност со POPIA; или
 • ги добивме вашите лични податоци во врска со продажбата на кој било од нашите производи или услуги за вас за да можеме да комуницираме со вас за другите наши производи или услуги. Можете да изберете да се откажете од добивањето на овие маркетиншки комуникации во тоа време со користење на линкот „откажи регистрација“ или да контактирате со нас со користење на информациите за контакт подолу

Вашите права: Имате право да ги поднесете следните барања за вашите лични податоци:

 • да прашате дали Coca‑Cola има лични податоци за вас, бесплатно
 • да побарате запис или опис на вашите лични податоци што ги поседува Coca‑Cola за вас во согласност со процесот наведен во Прирачникот PAIA, достапен на coca-cola.co.za
 • да побарате Coca‑Cola да ги ажурира или исправи неточните или нецелосните лични податоци за вас
 • да побарате Coca‑Cola да престане да ги користи вашите лични податоци од која било причина
 • да приговарате на обработката на вашите лични податоци
 • да побарате Coca‑Cola да ги избрише вашите лични податоци
 • да побарате Coca‑Cola да го ограничи начинот на кој вашите лични податоци се користат, споделуваат и на друг начин се обработуваат
 • да побарате Coca‑Cola да ви пренесе копија од вашите лични податоци вам или на трето лице избрано од вас

Може (а во некои случаи од нас се бара) да го потврдиме вашиот идентитет пред да можеме да постапиме по вашето барање за остварување на вашите права за приватност.

Како да контактирате со нас за да ги искористите вашите права за приватност: За да ги искористите вашите права за приватност, контактирајте со Coca‑Cola користејќи една од овие опции:

 • испратете ни е-пошта на следната адреса: CCSAINFO@COCA-COLA.COM
 • јавете ни се на 0860112526
 • пишете на следната поштенска адреса: Coca‑Cola Africa (Proprietary) Limited, Oxford and Glenhove, 116 Oxford Road, Houghton Estate, Johannesburg, 2198 for the attention of the Legal Team.

Имате право да поднесете жалба до Регулаторот за информации (Јужна Африка) преку е-пошта на POPIAComplaints@inforegulator.org.za

Други детали за обработка: Исто така, автоматски ги собираме следниве информации:

 • Податоци за однесувањето: Информациите добиени од комбинацијата на Ид. на уредот и системските настани што може да се користат за да се идентификуваат трендовите и обрасците на однесување и да ви се испратат маркетиншки комуникации поврзани со настаните во кои сте учествувале, предмет на барања за директен маркетинг во смисла на POPIA, како што е добивање на вашата претходна согласност.
 • Податоци за учество: Лични податоци кои се однесуваат на учество на субјектот на податоци во промотивен натпревар, награда, анкета, промоција на инстант добивка, натпревар и други видови промоции (нпр. вид промоција, датум и време на учество на промоцијата, исход од учеството на промоцијата, информации потребни за исполнување на наградата).
 • Аналитички информации: Може да собираме аналитички податоци или да користиме аналитички алатки од трети лица, како што е Google Analytics, за да ни помогне да ги измериме трендовите на сообраќајот и користењето на Услугите и да разбереме повеќе за демографијата и однесувањето на нашите корисници.

Исто така, дозволуваме мрежите за онлајн рекламирање на трети лица, компаниите за социјални медиуми и други услуги од трети лица да собираат информации за користењето на Услугите од страна на корисникот со текот на времето за да можат да репродуцираат или прикажуваат реклами на Услугите што ги користи корисникот и на други уреди кои корисникот може да ги користи.

Услугите може да вклучуваат функции на социјалните медиуми, како што се копчето „ми се допаѓа“ на Meta, LinkedIn, Snapchat, Instagram, Twitter или други виџети. Овие компании за социјални медиуми можат да го препознаат корисникот и да собираат информации за посетата на корисникот на Услугите и можат да поставуваат колачиња или да користат други технологии за следење. Интеракциите на корисникот со тие функции се регулирани со политиките за приватност на оние компании врз кои ние немаме контрола. На корисникот му прикажуваме насочено рекламирање преку платформи за социјални медиуми, како што се Meta, Twitter, Google+ и други со претходна согласност на корисникот. Meta, Twitter, Google+ имаат рекламни програми засновани на интерес кои ни овозможуваат да насочуваме реклами до корисници кои покажале интерес за Услугите додека тие корисници се на платформата за социјални медиуми или до групи на други корисници кои споделуваат слични карактеристики, како што се веројатни комерцијални интереси и демографија. Овие реклами се регулирани со политиките за приватност на оние компании за социјални медиуми што ги обезбедуваат.

За некои од Услугите, ние користиме алатки од трети лица за да ги следиме информациите за корисничкото искуство. Овие алатки автоматски ги собираат информациите за користење, вклучувајќи кликнувања и движења на глувчето, листање на страници и кој било текст внесен во формуларите на веб-страниците. Собраните податоци не вклучуваат лозинки, детали за плаќање или други чувствителни лични податоци. Ги користиме овие информации за аналитика, оптимизација и за подобрување на употребливоста на веб-страниците. Не дозволуваме овие информации да се споделуваат или да се користат од трети лица за сопствени цели.

Нашите продавачи поврзани со рекламирање преку Интернет и е-пошта може да користат пиксел ознаки, веб-означувачи, јасни GIF-слики или други слични технологии во врска со Услугите за да помогнат во управувањето со нашите рекламни кампањи преку Интернет и е-пошта и да ја зајакнат ефективноста на таквите кампањи. На пример, ако продавачот поставил уникатно колаче на компјутерот на корисникот, продавачот може да користи пиксел ознаки, веб-означувачи, јасни GIF или други слични технологии за да го препознае колачето за време на посетата на корисникот на Услугите и да дознае кои од нашите онлајн реклами можеби го довеле корисникот до Услугите, а продавачот може да ни обезбеди такви други информации за наша употреба. Ние може да ги поврземе таквите други податоци што ни ги даваат нашите продавачи со Личните податоци за корисникот што претходно сме ги собрале.

Може да користиме рекламни компании од трети лица за да претставиме реклами на Услугите. Овие компании може да користат информации (не вклучувајќи го името на корисникот, адресата, адресата на е-пошта или телефонскиот број) за посетите на корисникот на Услугите за да обезбедат реклами за стоки и услуги од интерес за корисникот.

Можеме да ги поврземе или комбинираме активностите на корисникот и информациите собрани од корисникот преку Услугите со информации што ги собираме автоматски преку технологии за следење. Ова ни овозможува да му обезбедиме на корисникот персонализирано искуство без оглед на тоа како корисникот комуницира со нас преку Услугите.

 • Жители на Кенија

Како што е предвидено за поединци во Кенија, Услугите не ги собираат, складираат или читаат податоците за локацијата преку GPS, Wi-Fi или триангулација на безжична мрежа. Се собира анонимизирана, случајно генерирана Ид. на апликацијата и се користи за да се открие близината на корисникот до продажните места и да се испраќаат промотивни пораки посебни за локацијата и попусти понудени на локации во близина.

Агенцијата за пристап до информации од јавен карактер, во својата улога на регулаторно тело на законот 25.326, е одговорна за примање поплаки и пријави од жители на Аргентина кои сметаат дека нивните права за приватност биле нарушени.

Сопственикот на личните податоци има право да го оствари правото на пристап во интервали не помали од шест месеци, освен ако не се покаже легитимен интерес за таа цел согласно член 14 став 3 од Законот бр. 25.326.

Заинтересираните страни можат да го остварат своето право на пристап, исправка или бришење со поднесување барање до: Servicios y Productos para Bebidas Refrescantes SRL – Vedia 4090 – C.A.B.A. – Argentina- Attn: Responsable de Bases de Datos.

Физичките лица мора да приложат копија од својот национален документ за лична идентификација, а законските застапници мора да ја приложат документацијата што ја докажува валидноста на законското застапување. Секое барање мора да ја објасни причината за барањето. Coca‑Cola ќе одговори на барање за пристап во рок од десет (10) календарски дена, а за барањата за исправка, ажурирање или бришење на лични податоци, Coca‑Cola ќе одговори во рок од пет (5) работни дена.

Додека вашите лични податоци генерално се чуваат во централна база на податоци за потрошувачи на сервери лоцирани во Австралија, Coca‑Cola исто така може да ги складира вашите лични податоци на системите на нашите подружници и добавувачи во други земји, како што се Соединетите Американски Држави, Нов Зеланд, Сингапур и други, по потреба од време на време.

Ние бараме од трети лица кои чуваат лични податоци да се усогласат со австралиските закони на приватност и оваа Политика на приватност и да ги користат вашите лични податоци само за целите за кои ги доставиле.

Ако сакате да пристапите или да ги поправите вашите лични податоци или имате прашања или загрижености во врска со оваа Политика на приватност или ако сте загрижени дека вашата приватност можеби е нарушена, контактирајте со нас на кој било од следниве начини:

Е-пошта: privacyofficerau@coca-cola.com

Телефон: Јавете се во нашиот Информативен центар за потрошувачи на 1800 025 123 (во Австралија)

Пошта: На внимание на: Службеник за приватност

Coca Cola South Pacific Pty Limited

GPO Box 388

North Sydney, NSW 2059

Онлајн: Користете го делот „Контактирајте со нас“ на https://cokeurl.com/ofdogj и означете дека вашето барање се однесува на „приватноста“.

Ние ќе ви одговориме веднаш штом ќе бидеме во можност, а во секој случај во рок од 30 дена по приемот на вашето првично барање.

Ако Coca‑Cola има валидни причини да не го исполни вашето барање во врска со вашите лични податоци, ние ќе ви доставиме писмено објаснување и механизмите што можете да ги следите доколку сакате да се жалите за одбивањето.

Контролорот на вашите лични податоци е:

Coca Cola South Pacific Pty Limited

Е-пошта: privacyofficerau@coca-cola.com

Телефон: Јавете се во нашиот Информативен центар за потрошувачи на 1800 025 123 (во Австралија)

Пошта: На внимание на: Службеник за приватност

Coca Cola South Pacific Pty Limited

GPO Box 388

North Sydney, NSW 2059

Регулаторот за заштита на податоците е:

Канцеларијата на австралискиот комесар за информации (Office of the Australian Information Commissioner)

Пошта: GPO Box 5218 Sydney NSW 2001

Адреса: 175 Pitt Street Sydney NSW 2000

Тел: 1300 363 992

Факс: 61 2 9284 9666

Е-пошта: foi@oaic.gov.au

Веб-страница: https://www.oaic.gov.au/

Вашите права за приватност според LGPD се опишани на https://cokeurl.com/3vyz08.

За да ги искористите вашите права за приватност,

 • пополнете го формуларот на https://cokeurl.com/j8o5id
 • Испратете е-пошта на encarregado.lgpd@coca-cola.com
 • По пошта на Praia de Botafogo, 374, Botafogo, Rio de Janeiro/RJ, Поштенски број: 22.250-907, на внимание на: Flavio Mattos dos Santos

Контролор на вашите лични податоци е Recofarma Indústria do Amazonas Ltda.

Регулаторот за заштита на податоците е Autoridade Nacional de Proteção de Dados, https://www.gov.br/anpd/pt-br.

За своите веб-страници насочени кон жителите на Бразил, Coca‑Cola има политика за колачиња одвоена од оваа Политика на приватност. Проверете ја соодветната веб-страница на Coca‑Cola.

Жители на Калифорнија. Ова Известување на приватност во Калифорнија (Известување на приватност на Калифорнија) се однесува на обработката на личните податоци од страна на Coca‑Cola на жителите на САД. Држава Калифорнија (Потрошувачи на Калифорнија) како што се бара со Законот за приватност на потрошувачите во Калифорнија од 2018 година, како што е изменето (CCPA).

Ако сте потрошувач од Калифорнија, ова Известување на приватност во Калифорнија е направено да ви помогне да ги разберете категориите на лични податоци што ги собираме за вас, каде ги добиваме тие лични податоци, зошто ги обработуваме, со кого ги споделуваме и правата што мора да ги знаете и контролирате вашите лични податоци. Ако ова Известување на приватност во Калифорнија и која било одредба во остатокот од нашата Политика на приватност се во конфликт, тогаш ова Известување на приватност на Калифорнија ја контролира обработката на личните податоци на Потрошувачите од Калифорнија. Ова Известување за приватност на Калифорнија не се однесува на вработените, изведувачите, наемните работници или кандидатите за работа на Coca‑Cola.

Известување при собирање

За целите на CCPA, Coca‑Cola генерално делува како „Бизнис“ во однос на вашите лични податоци. Бизнис е слично со Контролор на податоци, што значи дека Coca‑Cola одредува како и зошто се ракува со личните податоци што Coca‑Cola ги собира од или за вас.

Ова Известување при собирање лични податоци ги опишува нашите практики за собирање лични податоци кога дејствуваме како бизнис, вклучувајќи листа на категории на лични податоци што ги собираме, целите за кои собираме лични податоци и изворите од кои собираме лични податоци.

Иако веќе објаснуваме кои лични податоци ги собираме и зошто погоре во оваа Политика на приватност, CCPA бара да правиме одредени обелоденувања користејќи ги категориите на лични податоци што се користат во дефиницијата за лични податоци во CCPA.

Категорија: Идентификатори
Извор: Директно од вас
Цел: Вршење на Услугите за рекламирање и маркетинг
Трети лица: Даватели на услуги, вклучително и продавачи на маркетинг, подружници и партнери за флаширање, други трети лица

Категорија: Категории за лични податоци наведени во статутот за евиденција на потрошувачи во Калифорнија (Граѓански Зак. на Кал. чл. 1798,80.(e))
Извор: Директно од вас
Цел: Вршење на Услугите за рекламирање и маркетинг
Трети лица: Даватели на услуги, вклучително и продавачи на маркетинг, подружници и партнери за флаширање, други трети лица

Категорија: Заштитени карактеристики на класификација според Калифорнија или федералниот закон
Извор: Директно од вас
Цел: Вршење на Услугите за рекламирање и маркетинг
Трети лица: Даватели на услуги, вклучително и продавачи на маркетинг, подружници и партнери за флаширање, други трети лица

Категорија: Комерцијални информации
Извор: Директно од вас
Цел: Вршење на Услугите
Трети лица: Даватели на услуги, вклучително и продавачи на маркетинг, подружници и партнери за флаширање, други трети лица

Категорија: Биометриски информации, кои се информации за вашите физиолошки, биолошки карактеристики или карактеристики на однесувањето
Извор: Coca‑Cola не ги собира овие информации од датумот на стапување во сила
Цел: Coca‑Cola не ги собира овие информации од датумот на стапување во сила
Трети лица: Coca‑Cola не ги собира овие информации од датумот на стапување во сила

Категорија: Интернет или друга електронска мрежна активност
Извор: Директно од вас, автоматски се собираат за време на користењето на Услугите
Цел: Вршење на Услугите
Трети лица: Даватели на услуги, вклучително и продавачи на маркетинг, подружници и партнери за флаширање, други трети лица

Категорија: Податоци за геолокација
Извор: Директно од вас, автоматски се собираат за време на користењето на Услугите
Цел: Вршење на Услугите
Трети лица: Даватели на услуги, други трети лица

Категорија: Аудио, електронски, визуелни или слични информации
Извор: Директно од вас
Цел: Вршење на Услугите
Трети лица: Даватели на услуги

Категорија: Професионални информации или информации поврзани со вработување
Извор: Директно од вас, од трети лица
Цел: Вршење на Услугите, рекламирање и маркетинг
Трети лица: Даватели на услуги, вклучително и продавачи на маркетинг, подружници и партнери за флаширање

Категорија: Заклучоци извлечени од други категории за да се креира профил за потрошувач од Калифорнија
Извор: Coca‑Cola
Цел: Рекламирање и маркетинг
Трети лица: Даватели на услуги, вклучително и продавачи на маркетинг, подружници и партнери за флаширање, други трети лица

Кога собираме прецизни информации за геолокација за целите на извршување на Услугата што сте ја побарале, се смета дека собираме податоци што се „чувствителни“ според законот во Калифорнија. Нашата употреба на овие податоци за извршување на Услугата што сте ја побарале е во согласност со дозволените деловни цели во Граѓанскиот законик на Калифорнија чл. 1798.100 и понатамошни чл. и прописите за спроведување.

Иако имаме откриено лични податоци на трети лица, немаме фактички сознанија дека сме продале или споделиле такви податоци на некој помлад од 16 години.

Вашите права за приватност на потрошувачите во Калифорнија

CCPA им ги нуди на потрошувачите во Калифорнија следните клучни права за приватност:

 • Право на пристап до информации: Имате право да барате пристап до личните податоци собрани за вас и податоците во врска со изворот на тие податоци, целите за кои ги собираме и третите лица и давателите на услуги со кои ги споделуваме.
 • Право на барање за бришење: Имате право да побарате да избришеме одредени лични податоци што сме ги собрале од вас.
 • Право на корекција: Имате право да ги коригирате неточните лични податоци за вас. Имајте предвид дека барањата за корекција подлежат на одредени ограничувања и можеме да избереме да ги избришеме наместо да ги коригираме вашите лични податоци во некои околности.
 • Право на откажување од продажба на лични податоци на трети лица: Нашето откривање на вашите лични податоци на трети лица добавувачи за рекламирање и аналитика може да претставува продажба според одредени државни закони и, во Калифорнија, исто така може да претставува „споделување“ (што е термин што се однесува на споделување податоци за рекламни цели). До степен до кој нашата употреба претставува продажба или споделување на вашите лични податоци, имате право да се откажете со (а) овозможување сигнал за претпочитање на откажување или преку Глобалната контрола на приватноста на вашиот прелистувач, што е препознаено од нашите веб-страници во САД, (б) откажување од колачиња во центарот за преференци за колачиња на нашите веб-страници во САД или (в) поднесување барање за откажување на https://cokeurl.com/0y7811.
 • Право против дискриминација: Ние нема да ве дискриминираме за остварување на вашите права според CCPA. Ние нема: да ви ги одбиеме стоките или услугите за остварување на вашите права; да ви наплатиме различна цена или тарифи за стоки или услуги, вклучително и преку доделување попусти или други поволности или наметнување казни затоа што сте ги оствариле вашите права; да ви обезбедиме различно ниво или квалитет на стоки или услуги затоа што сте ги оствариле вашите права; или да предложиме дека можете да добиете различна цена или стапка за стоки или услуги или различно ниво или квалитет на стоки или услуги како резултат на остварување на вашите права.

За да поднесете барање за остварување на вашите права за приватност во Калифорнија:

За да го поднесете вашето барање, ни требаат вашето име, адреса на е-пошта и место на живеење. Можете да овластите друго лице (вашиот агент) да поднесе барање во ваше име.

Нашата цел е да ги комплетираме барањата штом е разумно изводливо и во согласност со сите важечки закони. Имајте предвид дека може да биде потребно дополнително време за да се потврдат и да се исполнат барањата поднесени од агентот. Ако имате сметка кај нас, можете да направите одредени промени директно преку страницата на профилот на вашата сметка. Имајте предвид дека промените што ги правите на страницата на профилот на вашата сметка преку Услугите може да не се рефлектираат секогаш на делови од Услугите што ги управуваме.

Имајте предвид:

 • Можеме (а во некои случаи од нас се бара) да го потврдиме вашиот идентитет пред да можеме да постапиме по вашето барање за остварување на вашите права за приватност во Калифорнија. Откако ќе го примиме и обработиме вашето барање, ќе контактираме со вас користејќи ја адресата на е-пошта наведена во вашето барање со упатства за тоа како да ја потврдите вашата идентификација, по што ќе ги провериме нашите записи за совпаѓачки информации.
 • Можеби нема да исполниме дел од или целото ваше барање - на пример, одредени информации што ги собираме може да бидат изземени од ова Известување за приватност во Калифорнија, како што се јавните информации достапни од владин субјект или информациите опфатени со различен закон за приватност. Во овие ситуации, ќе објасниме зошто нема да го исполниме вашето барање кога ќе ви одговориме.

Известување за финансиска стимулација

Можеме да понудиме попусти или други поволности на потрошувачите вклучени во одредени наградни или промотивни програми, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на: (1) Потрошувачите можат да се одлучат за промоции по е-пошта од Coca‑Cola со поднесување на нивната адреса на е-пошта преку страницата. Дополнителни правила и услови се објавени таму. (2) Потрошувачите можат да скенираат кодови со Snapchat и да поставуваат кодови за „Пиј и скенирај“ за да пристапат до награди, наградни игри и други искуства. Потрошувачите кои се најавени на нивната сметка на Coke.com додека учествуваат во „Пиј и скенирај“ можат да ги зачуваат и побараат таквите награди. Дополнителни информации се достапни на https://cokeurl.com/xbv6bl. (3) Потрошувачите можат да креираат сметка на Coca‑Cola и да добијат 15 % попуст на нивната прва нарачка во продавницата на Coca‑Cola. (4) Потрошувачите можат да се регистрираат за сметка и да добијат бесплатни производи или производи со попуст. (5) Потрошувачите можат да учествуваат во социјалните промоции, натпревари или наградни игри на Coca‑Cola за шанса да ги добијат поволностите опишани во секоја таква промоција. 

Coca‑Cola генерално не назначува парична или друга вредност на личните податоци на потрошувачите и нашите промотивни активности постојано се менуваат. Доколку законите во Калифорнија бараат да им се назначи вредност на таквите програми или разликите во цената или услугата што ги вклучуваат, Coca‑Cola ги вреднува личните податоци собрани и користени во рамките на секоја програма како еднакви на вредноста на попустите или другите финансиски стимулации предвидени во секоја таква програма, врз основа на практични и добронамерни напори за проценка на збирна основа за сите собрани податоци: (1) видот на лични податоци собрани во секоја програма (на пример, адреса на е-пошта), (2) употребата на таквите податоци од страна на Coca‑Cola во врска со нејзините маркетиншки активности, (3) опсегот на обезбедените попусти (што може да зависи од секое купување на потрошувачите според таквите понуди), (4) бројот на поединци запишани во соодветните програми и (5) производите за кои може да се применат поволностите (како разликата во цената). Овие вредности може да се менуваат со текот на времето. Имајте предвид дека овој опис е без откажување од какви било сопственички или деловни доверливи информации, вклучително и трговски тајни, и не претставува никакво претставување во однос на општоприфатените сметководствени принципи или стандарди за финансиско сметководство.

Различен закон во Калифорнија им дозволува на жителите на Калифорнија да побараат известување за откривање на категориите на лични податоци за вас што сме ги споделиле со трети лица за нивни директни маркетиншки цели во текот на претходната календарска година. Во моментов, Coca‑Cola не споделува лични податоци со трети лица за нивни директни маркетиншки цели.

Жители на Колорадо, Конектикат, Јута и Вирџинија. Законите за приватност во овие држави им даваат на потрошувачите одредени права во однос на нивните лични податоци. Coca‑Cola ќе ги почитува овие права за секој жител на САД. Тие вклучуваат:

 • Право на пристап до информации: Имате право да пристапите и да добиете копија од вашите лични податоци.
 • Право на барање за бришење: Имате право да барате да ги избришеме личните податоци обезбедени или добиени за вас.
 • Право на корекција: Имате право да ги коригирате неточностите во вашите лични податоци.
 • Право на откажување: Нашето откривање на вашите лични податоци на трети лица добавувачи за рекламирање и аналитика може да претставува продажба според одредени државни закони. Покрај тоа, ние користиме колачиња за да опслужуваме насочени реклами. Имате право да се откажете од овие активности со (а) овозможување сигнал за претпочитање за откажување или преку Глобалната контрола на приватноста на вашиот прелистувач што е препознаена од нашите веб-страници во САД, (б) откажување од колачиња во центарот за преференци за колачиња на нашите веб-страници во САД или (в) поднесување барање за откажување на https://cokeurl.com/0y7811.

Дополнително, жителите на Колорадо, Конектикат и Вирџинија можат да поднесат жалба на одлуката во однос на нивните барања за приватност на потрошувачите со контактирање со нас преку е-пошта на privacy@coca-cola.com.

Coca‑Cola собира, користи и открива лични податоци за целите идентификувани во нашата Политика на приватност и за какви било дополнителни цели, како што е дозволено со закон, со известување до вас и со ваша изречна или имплицитна согласност.

Имате одредени права во однос на вашите информации. За да пристапите или да ги коригирате вашите лични податоци, пополнете го формуларот на следниот линк: https://cokeurl.com/0y7811. Имајте предвид дека може да го потврдиме вашиот идентитет пред да можеме да постапиме по вашето барање.

За жители на Квебек: Лицето задолжено за заштита на личните податоци за поединци кои живеат во Квебек е Лариса Барбара Лоренко, со која може да се контактира преку е-пошта на privacy@coca-cola.com.

Како што налага законот во Чиле за заштита на податоци, ќе се собира согласност за секоја активност што ја врши Coca‑Cola поврзана со поединци заштитени со законот во Чиле за заштита на податоците.

Законот во Чиле за заштита на податоци ги нуди следниве права на приватност:

 • Да побарате информации за обработката на лични податоци
 • Да побарате исправка на неточни или нецелосни лични податоци
 • Да побарате бришење на личните податоци доколку се чуваат без правна основа или ако се застарени
 • Да побарате бришење или блокирање на личните податоци, како што е применливо доколку личните податоци се дадени доброволно или ако се користат за комерцијални комуникации и поединецот повеќе не сака да биде вклучен во соодветниот регистар, трајно или привремено
 • Да се спротивставите на употребата на лични податоци за рекламирање, истражување на пазарот или цели за истражување на јавното мислење
 • Да ја отповикате согласноста за обработка на лични податоци во секое време со ефект во иднина. Сепак, имајте предвид дека отповикувањето на согласноста може да значи дека понатамошната употреба на некои или на сите Услуги може да не е возможна

Контролор на вашите лични податоци е Recofarma Indústria do Amazonas Ltda.

Ве молиме погледнете ја нашата посебна политика на приватност достапна на https://cokeurl.com/cgs82t.

Контролор на податоци

Контролорот на податоците (т.е. субјектот на Coca‑Cola кој ја одредува целта и начините за обработка на вашите лични податоци) за личните податоци собрани во врска со користењето на Услугите во Европската економска област, Швајцарија и Обединетото Кралство е NV Coca‑Cola Services SA, компанија со седиште на Chaussée de Mons 1424, 1070 Брисел.

Обработка

Обработката на вашите лични податоци од страна на Coca‑Cola е опишана погоре во оваа Политика на приватност, вклучувајќи:

 • Собрани лични податоци и зошто се собираат (Дел 2)
 • Како Coca‑Cola ги користи вашите лични податоци (Дел 4) и ги споделува вашите лични податоци (Дел 6)
 • Колку долго Coca‑Cola ги задржува вашите лични податоци (Дел 8)

Законски основи за обработка на Coca‑Cola

Законските основи за обработката на вашите лични податоци од страна на Coca‑Cola зависат од контекстот во кој се собираат и обработуваат личните податоци. Општо земено, ние собираме лични податоци само:

(i) кога на Coca‑Cola ѝ се потребни личните податоци за да склучи договор со вас (како што се нашите услови за користење), во тој случај ќе ве известиме дали давањето на вашите лични податоци е задолжително и можните последици ако не ги дадете вашите лични податоци;

(ii) кога имаме согласност да го сториме тоа (согласноста можете да ја повлечете во секое време користејќи ги информациите за контакт подолу); или

(iii) кога обработката е во наши легитимни деловни интереси и не е поништена од приватноста или другите основни права и слободи на корисниците (како кога обработуваме лични податоци за да спречиме лажна употреба на Услугите).

Aко собираме и користиме лични податоци потпирајќи се на нашите легитимни интереси (или оние на кое било трето лице), овој интерес е да ги обезбедиме Услугите и да комуницираме со вас за Услугите и за одговарање на прашања, подобрување на Услугите, советување на корисниците за нови карактеристики или одржување или преземање маркетиншки активности и слични комерцијални интереси за да ги направиме Услугите достапни за вас. Може да имаме други легитимни интереси и доколку е соодветно ќе ги разјасниме нашите легитимни интереси во соодветното време.

Во некои случаи, ние исто така може да имаме законска обврска да собираме лични податоци од корисниците. Ако побараме од вас да дадете лични податоци за да се усогласиме со законското барање, тоа ќе го разјасниме во соодветното време и ќе ве советуваме дали давањето на вашите лични податоци е задолжително и можните последици ако не ги дадете вашите лични податоци.

Ако имате прашања или ви требаат дополнителни информации во врска со законската основа на која ги собираме и користиме вашите лични податоци, контактирајте со нас на privacy@coca-cola.com.

Политика за колачиња

Во ЕЕО, Швајцарија и ОК, Coca‑Cola има политика за колачиња посебна од оваа Политика на приватност. Ве молиме проверете ја веб-страницата на Coca‑Cola што ја користите за повеќе информации.

Права на субјекти на податоци

До степен предвиден според GDPR, ги имате следните права во однос на личните податоци што се однесуваат на вас:

 • Право на пристап до вашите лични податоци
 • Право на исправка (т.е. корекција, ажурирање)
 • Право на бришење
 • Право на ограничување на обработката
 • Право на преносливост на податоци (т.е. добивате електронска копија од вашите лични податоци за целите на нивно пренесување на друга организација)
 • Право на повлекување на согласноста во секое време

Ако сакате да пристапите до, поправите, ажурирате, потиснете, ограничите, приговарате на или избришете лични податоци што претходно сте ги дале на Coca‑Cola како или ако сакате да добиете електронска копија од вашите лични податоци за целите на нивно пренесување на друга компанија (каде што ова право на преносливост ви е предвидено со закон), поднесете ни го вашето барање на следниов начин:

Во вашето барање, наведете јасно кои лични податоци би сакале да ги смените, дали сакате вашите лични податоци да бидат потиснати од нашата база на податоци или други ограничувања што би сакале да ги ставите при нашата употреба на вашите лични податоци. За ваша заштита, го потврдуваме вашиот идентитет и географско живеалиште пред да го исполниме вашето барање. Ние ќе го исполниме вашето барање штом е разумно изводливо и во временските периоди во согласност од важечките закони.

Имајте предвид дека честопати треба да задржиме одредени лични податоци за цели на водење евиденција и/или да ја завршиме трансакцијата што сте ја започнале пред да го поднесете вашето барање (нпр. кога купувате или внесувате промоција, можеби нема да можете да ги промените или избришете личните податоци доставени до завршувањето на купувањето или промоцијата). Исто така, не смееме да избришеме одредени лични податоци од законски причини.

Како да контактирате со органите за заштита на податоци

Органите на ЕУ за заштита на податоците

Имате право да поднесете жалба за тоа како ги обработуваме вашите лични податоци до соодветниот орган на ЕУ за заштита на податоците. Ве молиме кликнете тука за повеќе информации.

Регулатор за заштита на податоци на Швајцарија

Канцеларијата на Федералниот комесар за заштита на податоци и информации (Office of the Federal Data Protection and Information Commissioner (FDPIC))

Feldeggweg 1

CH - 3003 Berne

Тел.: 41 (0)58 462 43 95 (пон.-пет. 10-12 часот)

Телефакс: 41 (0)58 465 99 96

https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home/the-fdpic/contact/address.html

Регулатор за заштита на податоци на Обединетото Кралство

Канцеларијата на комесарот за информации (Information Commissioner's Office (ICO))

Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow Cheshire SK9 5AF

Телефон: 0303 123 1113

Факс: 01625 524510

https://ico.org.uk/global/contact-us/

Применливиот закон што ја регулира политиката на приватност е Законот за ИТ, 2000 година и Правилата за разумни безбедносни практики и процедури и за чувствителни лични податоци или информации, 2011 година, и ги надминуваат

Правилата за информатичка технологија (Насоки за посредници), 2011 година, издадени според Законот за ИТ, 2000 година.

Адреса на е-пошта на службеникот за поплаки назначен од Coca Cola India Private Limited (CCIPL): grievanceofficerprivacyindia@coca-cola.com

Регистрирана канцеларија на CCIPL: Plot No. 1109-1110, Village Pirangut, Taluka Mulshi, Distt. Pune

Корпоративна канцеларија на CCIPL: 1601-1701, One Horizon Center, DLF Golf Course Road, Phase V, Sector 43, Gurgaon, Haryana

Жители на Јапонија

Ве молиме погледнете ја нашата посебна политика на приватност достапна на https://cokeurl.com/rb7p5c.

Известувањето на приватност на Мексико на Coca‑Cola се однесува на обработката на личните податоци на жителите на Мексико како што се бара со мексиканскиот закон, LEY FEDERAL DE PROTECCIÓN DE DATOS PERSONALES EN POSESIÓN DE LOS PARTICULARES.

Ве молиме погледнете ја нашата посебна политика на приватност достапна на https://cokeurl.com/4utd7g.

Контролорот на вашите лични податоци е: Servicios Integrados de Administración y Alta Gerencia, S. de R.L de C.V., The Coca‑Cola Export Corporation, Sucursal En México, Rubén Darío 115, Col. Bosque de Chapultepec, CP 11580, CDMX. Тел: +5255.5262.200

Регулатор за заштита на податоците е Instituto Nacional de Transparencia, Acceso a la Información y Protección de Datos Personales.

За Известувањето за приватност на Coca‑Cola во Мексико, контактирајте со нас преку е-пошта на: avisodeprivacidad@coca-cola.com.mx.

Coca‑Cola не собира целосен датум на раѓање од потрошувачите во Филипините. Coca‑Cola ќе добие родителска согласност кога Coca‑Cola свесно ги обработува личните податоци на потрошувачите на возраст под 18 години.

Контролор на вашите лични податоци е Coca‑Cola Far East Ltd. (Регионално оперативно седиште во Филипини) и The Coca‑Cola Export Corporation (подружница во Филипини).

Ве молиме погледнете ја нашата посебна политика на приватност достапна на https://cokeurl.com/eljncr.

Тајландскиот Закон за заштита на лични податоци од 2019 година се однесува на обработката на личните податоци на жителите на Тајланд.

Контролорот на вашите лични податоци е Coca‑Cola (Thailand) Ltd. Ве молиме контактирајте со privacythailand@coca-cola.com со прашања.

Следува резиме на вашите права за заштита на податоци:

Вашето право на пристап до лични податоци

Имате право да добиете потврда за тоа дали ги обработуваме личните податоци за вас, добиваме копија од вашите лични податоци што ги имаме како контролор и добиваме одредени други информации за тоа како и зошто ги обработуваме вашите лични податоци.

Вашето право на исправка/измена на личните податоци

Имате право да барате вашите лични податоци да бидат изменети или поправени кога се неточни (на пример, ако го промените вашето име или адреса) и да се дополнат нецелосни лични податоци. Кога е практично возможно, штом ќе бидеме известени дека сите лични податоци обработени од нас повеќе не се точни, ние ќе направиме ажурирања како што е соодветно врз основа на вашите ажурирани податоци.

Вашето право на бришење/право да бидете заборавени

Имате право да добиете бришење на вашите лични податоци во следниве случаи:

 • Личните податоци повеќе не се неопходни во однос на целите за кои се собрани и обработени.
 • Нашата законска основа за обработка е согласност, вие ја повлекувате согласноста, а ние немаме друга законска основа за обработка.
 • Нашата законска основа за обработка е дека обработката е неопходна за нашите легитимни интереси или на трето лице, вие приговарате на нашата обработка, а ние немаме легитимни основи на повисок степен.
 • Вие приговарате на нашата обработка за цели на директен маркетинг.
 • Вашите лични податоци се незаконски обработени.
 • Вашите лични податоци мора да се избришат за да се усогласат со законската обврска на која подлежиме.

Вашето право да ја ограничите обработката

Имате право да ја ограничите нашата обработка на вашите лични податоци во следниве случаи:

 • Вие ја оспорувате точноста на личните податоци што ги обработуваме за вас. Ние мораме да ја ограничиме обработката на спорните податоци додека не можеме да ја потврдиме точноста на вашите лични податоци.
 • Личните податоци ќе бидат избришани или уништени, но наместо тоа барате ограничување на користењето на тие лични податоци.
 • Веќе не е неопходно да се чуваат личните податоци за целите на собирањето, но вие барате од нас да ги задржиме тие лични податоци за целите на воспоставување, усогласеност или остварување на законски барања или одбрана на законски барања.
 • Личните податоци чекаат проверка на легитимните основи за нивна обработка, за нивната неопходност за законски барања (воспоставување, усогласеност, исполнување или одбрана) или за нивната неопходност да извршиме задача од јавен интерес.

Вашето право на приговор за обработка

Имате право да приговарате на нашата обработка на вашите лични податоци во следниве случаи:

 • личните податоци биле собрани заради потребата за:
 • извршување на задача извршена од јавен интерес од наша страна, или исполнување на службени овластувања што ни се наметнати и легитимни интереси на Coca‑Cola
 • собирањето, користењето или откривањето на таквите лични податоци е со цел директен маркетинг
 • собирање, употреба или откривање на личните податоци за целите на научни, историски или статистички истражувања

Забелешка: Го задржуваме правото да го одбиеме вашето барање доколку можеме да докажеме дека (i) има убедливи легитимни основи за обработка на овие лични податоци или дека е неопходно за воспоставување, усогласување, остварување или одбрана на законски барања или (ii) обработка на вашите лични податоци за научно, историски или статистички истражувања се неопходни за извршување на задача што се врши од причини од јавен интерес.

Вашето право на преносливост на информации

Имате право да ги добиете вашите лични податоци што ни ги дадовте и имате право да ги испратите податоците до друга организација (или да побарате од нас да го сториме тоа доколку е технички изводливо) каде:

 • нашата законска основа за обработка на личните податоци е согласност или неопходност за извршување на нашиот договор со вас и
 • обработката се врши со автоматизирани средства

Вашето право да ја повлечете согласноста

Онаму каде што обработуваме лични податоци врз основа на согласност, поединците имаат право да ја повлечат согласноста во секое време. Ние генерално не обработуваме лични податоци врз основа на согласност (бидејќи вообичаено можеме да се потпреме на друга законска основа).

Регулаторот за заштита на податоците е:

Комисија за заштита на лични податоци на Тајланд (Thailand Personal Data Protection Commission)

Министерство за дигитална економија и општество (Ministry of Digital Economy and Society)

Адреса: No. 120, Moo 3, The Government Complex, Tower B, Changwattana Road, Lak Si, Bangkok, Thailand, Bangkok

Тел: 662-142-1033, 662-141-6993

Е-пошта: pdpc@mdes.go.th

Веб-страница: https://www.mdes.go.th/mission/82

Coca‑Cola ви дава можност да ги прегледате, коригирате, ажурирате или менувате личните податоци што претходно сте ги дале. За да ги остварите овие права:

Во вашето барање, наведете јасно кои лични податоци би сакале да ги смените, дали сакате вашите лични податоци да бидат потиснати од нашата база на податоци или други ограничувања што би сакале да ги ставите при нашата употреба на вашите лични податоци. За ваша заштита, можеби ќе треба да ги потврдиме вашиот идентитет и географско живеалиште пред да го исполниме вашето барање. Ние ќе го исполниме вашето барање штом е разумно изводливо и во временските периоди во согласност од важечките закони.

* * * * *

Следуваат дополнителни податоци за субјектот на Coca‑Cola кој дејствува како контролор на вашите лични податоци, во зависност од вашето место на вообичаено живеење:

Бангладеш
Coca‑Cola Bangladesh Beverages Limited
Crystal Palace (11th Floor), Rd 140, Dhaka 1212, Bangladesh

Кралство Бутан
TASHI BEVERAGES LIMITED
POST BOX # 267, PASAKHA BHUTAN.
00975-77190300 (O)

Чиле
Coca‑Cola de Chile S.A
Avenida Presidente
Kennedy 5757 Piso 12
Las Condes, Santiago

Колумбија
Coca‑Cola Bebidas de Colombia, S.A.
AK45 #103-60. Piso 8.
Bogotá, Colombia.
Tel. 638-6600

Регулатор за заштита на податоци:
Superintendencia de Industria y Comercio (SIC)
https://www.sic.gov.co
Carrera 13 No. 27 - 00, Pisos 1 y 3
Línea Gratuita Nacional: 01 8000 910165
contactenos@sic.gov.co

Костарика
Coca‑Cola Industrias SRL
Plaza Tempo, Oficinas Corporativas, Escazú, Sab José, Costa Rica

Регулатор за заштита на податоци:
Agencia de Protección de Datos de los Habitantes (PRODHAB).
prodhab.go.cr.
San Pedro de Montes de Oca, Alameda, Avenida 7 y calle 49, edificio Da Vinci.
Sistema Costarricense de Información Jurídica (pgrweb.go.cr)

Доминиканска Република
Distrito La Hispaniola Compañía De Servicios, S.R.L.,
Avenida Winston Churchill, Torre Acrópolis, Piso 12, Ensanche Piantini
На внимание на: Santiago Carrasco

Еквадор
Coca‑Cola de Ecuador. S.A.
Republica de El Salvador N36.230 y Naciones Unidas. Edificio Citibank Piso 1.
Quito, Ecuador
Tel: 593 2 382 622
На внимание на: Mariana Rosalba

Индонезија
PT Coca‑Cola Indonesia
South Quarter Tower B, Penthouse Floor, Jl. R. A. Kartini Kav. 8, Cilandak Barat, Jakarta Selatan

Република Малдиви
Male Aerated Water Company
5GH7+CG8, Boduthakurufaanu Magu, Malé, Maldives

Непал
Bottlers Nepal Limited and Bottlers Nepal

Bottlers Nepal Limited,
Balaju Industrial District, Balaju,
Kathmandu, Nepal, P.O. Box: 2253
+977-01-4352986, +977-01-4352988

Bottlers Nepal (Terai) Limited,
Gondrang, Bharatpur-9, Chitwan,
Nepal, P.O. Box: 20
+977-056420216

Perú
Coca‑Cola Servicios de Perú, S.A.
República de Panamá 4050. Surquillo. Lima, Perú.
Тел. (511) 411-4200
На внимание на: Maria Sol Jares

Регулатор за заштита на податоци:
Autoridad Nacional de Protección de Datos Personales
https://www.gob.pe/anpd
Scipión Llona 350 Miraflores - Lima - Perú
protegetusdatos@minjus.gob.pe

Филипини
Coca‑Cola Far East Ltd. (Регионална оперативна канцеларија на Филипини)
24th Floor, Six/NEO Bldg., 5th Ave cor. 26th Street, Bonifacio Global City, Taguig

The Coca‑Cola Export Corporation (подружница на Филипини)
24th Floor Net Lima
Building 5th Avenue corner 26th Street Bonifacio Global City Taguig,
Manila, 1634 Philippines

Шри Ланка
Coca‑Cola Beverages Sri Lanka Limited
B214, Biyagama Road, Colombo, Sri Lanka

Украина
Coca‑Cola Ukraine Limited LLC
139 Velyka Vasylkivska Street, 13 floor
Velyka Vasylkivska Kyiv, 03150
Украина

Виетнам
Coca‑Cola Southeast Asia, Inc.
235 Dong Khoi Street, District 1, Ho Chi Minh City