Производи

ROSA Homolje

ROSA Homolje

Карбонирана природна минерална вода, со дополнителен јаглерод диоксид, калциум, бикарбонат, јаглеродна киселина.

Хранливи факти
U: 1L
Хлориди 17.4mg/l
Калциум 244.4mg/l
Магнезиум 17.6mg/l
Бикарбонати 947mg/l
Сулфати 10.2mg/l

Состојки

Сув остаток на 180 степени Целзиусови 794,0 mg/l, Калциум (Ca2+) 244,4 mg/l, Магнезиум (Mg2+) 17,6 mg/l, Натриум (Na+) 52,5 mg/l, Калиум (K+) 5,09 mg/l, Бикарбонати (HCO3-) 947 mg/l, Хлориди (Cl-) 17,4 mg/l, Сулфати (SO42-) 10,2 mg/l, Јаглерод диоксид (CO2) min. 3000 mg/l.

Свежина од меурчиња од срцето на природата

Брендот Rosa е високо препознатлив и ценет меѓу потрошувачите, кој има имиџ на семеен и доверлив бренд, новиот член на нашето семејство Rosa Homolje претставува вода со ист висок квалитет, чиј извор се наоѓа на длабочина од околу 280 метри, во планините Хомоље, кои претставуваат регион познат по својата недопрена природа и чистота.

Rosa Homolje е газирана природна минерална вода со висок квалитет од недопрена природа, со додаден јаглерод диоксид, калциум, бикарбона, јаглеродна киселина.

Богат е со минерали и во својот состав содржи природен калциум кој доаѓа директно од изворот каде 1 литар вода задоволува 30% од дневниот референтен внес на калциум за возрасни.*

*Водата придонесува за одржување на нормалните физички и когнитивни функции, а благотворното дејство се постигнува со консумирање најмалку 2,0 литри вода дневно, од сите извори, како дел од разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

Rosa Homolje ја носи вистинската свежина на меурчиња од срцето на Хомоље и на пазарот е достапна во ПЕТ пакувања од 0,5l и 1,5l, а во наредниот период на потрошувачите ќе им биде достапна и во стаклена амбалажа.

Rosa Homolje - YouTube кампања со слики-тумбнали