Afroto

Ahmed Mohamed Abdelmageed, познат и како Afroto е 26-годишен рапер и текстописец од Александрија, а својата уметничка кариера ја започнал со битбокс, додека слушал различни рапери кои го поттикнале самиот да почне да пишува песни. И покрај тоа што неговото семејство се противело на неговиот избор, тој го напишал и снимил својот прв сингл, Ahmed Ala Esm Geddi, кој бил само почеток за подемот на Afroto во индустријата.