Featured Artist Jon Batiste

Jon Batiste е еден од најбрилијантните, најплодните и најуспешните музичари во историјата. Batiste студирал и се здобил со диплома и магистратура по фини уметности од светски познатото училиште Џулијард во Њујорк. Во 2020 година, тој освои Оскар за најдобра оригинална музика за филмот SOUL на Disney/Pixar, чест што ја сподели со колегите композитори Trent Reznor и Atticus Ross.

artist on a stage

Сите музички уметници

Coke Studio

Get notified every time we drop new content on the Coke Studio Channel

Youtube logo