Jon Batiste

Featured Artist

Jon Batiste е еден од најбрилијантните, најплодните и најуспешните музичари во историјата. Batiste студирал и се здобил со диплома и магистратура по фини уметности од светски познатото училиште Џулијард во Њујорк. Во 2020 година, тој освои Оскар за најдобра оригинална музика за филмот SOUL на Disney/Pixar, чест што ја сподели со колегите композитори Trent Reznor и Atticus Ross. Тој е вториот црн композитор во историјата, по легендарниот џез музичар Herbie Hancock, кој освоил Оскар за композиција. Последниот студиски албум на Batiste, WE ARE, беше објавен во март 2021 година со големо признание од критичарите. Потоа, тој беше номиниран за единаесет награди Греми во седум различни категории, првпат во историјата на наградите Греми. Тој освои пет од тие награди Греми, вклучувајќи и Албум на годината.

Jon Batiste | Calling Your Name | Coke Studio