YUNGBLUD

Роден во Јоркшир, Dominic Harrison почнал да пишува свои песни на 10 години, привлечен од возбудата на катарзата и самоизразувањето што не можел да ги најде никаде на друго место. Од неговото истоимено насловен деби краток албум во 2018 година, стиховите на 25-годишникот најдоа универзалност во интроспекцијата, осврнувајќи се на сексуалноста, полот, класата, гентрификацијата и менталната болест со разоружувачка искреност со цел да го инкапсулира духот на неговата генерација. Неговите фанови се легија, а бројките се одраз на оваа резонанца: Harrison има 7,2 милиони месечни слушатели на Spotify, 5 милиони следбеници на TikTok и вкупни деветцифрени прегледи на YouTube.