Shreya Ghoshal

Shreya Ghoshal е разноврсна и реномирана индиска пејачка со над 20 години искуство во музичката индустрија. Таа дебитираше со саундтракот на филмот „Devdas“ и оттогаш соработуваше со неколку иконски музички композитори. Таа има снимено преку 3000 песни на 20 јазици и има освоено бројни награди, вклучувајќи четири национални филмски награди и седум награди Filmfare. Shreya е позната по квалитетот на гласот, изразувањето и неверојатната способност да го совлада изговорот.