Jessie Reyez

Jessie Reyez е повеќекратно наградувана музичарка со мултиплатинести изданија - се прослави за зборување на вистината и има разновидно портфолио - композиторка, текстописец и изведувач во живо. Номинирана за Греми награда за најдобар урбан современ албум за нејзиниот втор краток албум, Jessie има освоено 5 награди Juno за снимка R&B/Soul на годината, најдобро видео и најдобар нов изведувач, и овогодинешната современа снимка R&B на годината соYESSIE.