Imagine Dragons

Imagine Dragons продолжуваат да го редефинираат рокот во 21-иот век. Полнејќи ги стадионите, компонирајќи химни што ги воздигнуваат и облаците и уриваат рекорди на секој чекор, квартетот Imagine Dragons од Лас Вегас, добитник на дијамантски награди GRAMMY®, го окупира реткиот воздух како еден од најголемите рок бендови во светот. Вбројувајќи ја кумулативната продажба од 66 милиони еквиваленти на албуми, 55 милиони дигитални песни и 110 милијарди стримови, тие се издвојуваат како„единствениот бенд во историјата кој освоил четири дијамантски синглови на RIAA“,имено „Radioactive“ (14x платинест), „Believer“ (10x платинест), „Demons“ (10x платинест) и „Thunder“ (10x платинест).